text

Club Guy & Roni invites

Dunja Jocic & Kwame Asafo-Adjei

Club Guy & Roni invites


Club Guy & Roni invites zet groot (internationaal) danstalent in de spotlights.

Het gezelschap – “de party people van de dans”, aldus de Volkskrant – nodigt dansmakers met wie het zich verwant voelt uit nieuw werk te maken. Zo wil de Club talent ondersteunen, begeleiden en bij een groter publiek onder de aandacht brengen. In deze double bill (twee voorstellingen op één avond) staan choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo-Adjei (winnaar Rotterdam International Duet Choreography Competition 2019) centraal.

Over Dunja Jocic

Dunja Jocic maakte jaren deel uit van het ensemble van Club Guy & Roni. Ze heeft zich ontwikkeld tot zelfstandig choreograaf en filmmaker. Voor haar werk als choreograaf en danser won ze al diverse prijzen.  

In samenwerking met Rik van den Bos, huisschrijver van het Noord Nederlands Toneel, zoekt Jocic naar de essentie van wat onze identiteit bepaalt – is dat onze ziel, of juist ons lichaam? In een nabije toekomst krijgt een lichaam een nieuwe ziel geüpload. Zo ontstaat een strijd tussen dans en tekst en tussen wie de eigenaar is van dit nieuw ontstane wezen.

Dunja Jocic

Over Kwame Asafo-Adjei

De Britse choreograaf Kwame Asafo-Adjei combineert in zijn werk hedendaagse dans en hip-hop met invloeden uit zijn Ghanese afkomst. Daar komt een heel eigen bewegingstaal uit. Asafo won in 2019 de unieke XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition, de belangrijkste internationale duetcompetitie. Club Guy & Roni is partner van de RIDCC en begeleidde Kwame Asafo-Adjei bij het maken van zijn bijdrage Lubeck. Daarin probeert een jongeman middenin een pandemie greep te krijgen op wat hij is kwijtgeraakt en wat waarde voor hem heeft. 

Kwame Asafo-Adjei

 

Credits

choreografie: Dunja Jocic / Kwame Asafo-Adjei
fotografie:
tekst: Rik van den Bos

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

do 27 jan 2022 20:00

  • Club Guy & Roni invites

    Theaterzaal

Dit vind je misschien ook interessant